Foglalás
Bezár

A Hotel & More Group is karbonlábnyoma csökkentése mellett kötelezte el magát

A hosszú távú zöld stratégia első lépéseként hazai erdőtelepítés támogatásával kívánjuk csökkenteni a működésünkből adódó széndioxid kibocsátást. Tanulmányok szerint ugyanis egy átlagos magyar karbonlábnyoma körülbelül 6-7 t széndioxid évente, amelyet körülbelül 2000 db 50 éves kort meghaladó, egészséges állapotú, őshonos fa tud megkötni egy év alatt.

Tegyünk együtt a környezetünkkért! Ültesse velünk a jövő erdejét!

Jelenleg Magyarország fával és erdővel borított területe csupán 25%, ezért fontos küldetésünknek tartjuk, hogy hozzájáruljunk a hazai erdők és ökoszisztémák természeti állapotának a javításához. E nemes cél érdekében csatlakoztunk a Climate Action kezdeményezéséhez, hogy a hazai erdők őshonos fafajokkal szerkezeti átalakításra kerüljenek, így az adott erdő ellenállóbb lesz a klímaváltozás hatásaira és ennek köszönhetően nő a magyarországi erdőterületek nagysága, biodiverzitása, valamint az őshonos fafajok mennyisége.

Vendégeink figyelmét is fel szeretnénk hívni a karbonlábnyom csökkentésének fontosságára, ezért azon túl, hogy a cégcsoport maga támogatja a hazai erdők telepítését, a Vendégeinknek is lehetőséget kívánunk nyújtani arra, hogy tegyenek a szállodai tartózkodásuk során keletkezett karbonlábnyomuk semlegesítésért.

Szállodánk is részt vesz ebben a kezdeményezésben, így vendégeinknek is van lehetősége kedvezményesen facsemetéket (hazai kocsányos nemes tölgy, hazai kocsánytalan nemes tölgy, hárs, juhar, berkenye) vásárolni, amelyekkel a pusztavámi pusztulóban lévő fenyves – és akácos erdő rossz állapotú fáit cserélik ki. Az így kialakított vegyes fafajú állomány akár 90-110 évig is fenntartható.

Bízunk abban, hogy a kezdeményezésünkkel fel tudjuk hívni minél több Vendégünk figyelmét a fatelepítés jelentőségére, hogy ezzel is késleltessük a klímaváltozás kedvezőtlen hatásait.

Szeretettel várjuk szállodánkban és csökkentse a tartózkodása ideje alatt keletkezett karbonlábnyomát!

Tovább az ajánlatokhoz

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!